Entrédörrar

Vi på NIBA är specialister på entrédörrar och entrépartier. Vi måttanpassar och ritar efter dina önskemål och producerar det sedan i aluminium från SAPA Building System. En dörr och entré i aluminium innebär minimalt underhåll, driftsäkra funktioner och hög säkerhet, något som uppskattas av både fastighetsägare och boende.

Genom profiler, färgsättning, glas och funktion tas en tilltalande design fram till varje aluminiumentré. Viktigt att tänka på är även tillgänglighet, trygghet och säkerhet.

Så vilket slags dörrparti är bäst för ändamålet? Det finns givetvis inte ett svar på den frågan men vi har sammanställt några saker som vi tycker det är viktigt att tänka på.

Niba kvartscirkel gul
Niba dörrguide

1. Profilen. Ska dörren vara isolerad eller oisolerad, ska det vara en entrédörr med hög säkerhet och kommer den behöva tåla stor påfrestning?  Dessa är några viktiga delar att få svar på innan vi kan göra valet av profil.

4. Dörrautomatik och dörrstängare. Till i stort sett alla entrépartier vi levererar monterar vi en dörrautomatik eller dörrstängare. Vi kan regler vad gäller tillgänglighetsanpassning, säkerhet, brand och utrymning för att kunna välja rätt produkt. Läs gärna här för mer information om dörrautomatik.

2. Gångjärn. Vi arbetar både med universal-, dolt- och bladgångjärn. Det är viktigt att anpassa antalet gångjärn till dörrbladets vikt, bredd och hur ofta dörren ska användas. Läs mer om våra gångjärn här. Vi projekterar oftast tre gångjärn även på mindre och lättare dörrar. Universalgångjärn är starkaste alternativet och det dolda ger ett större öppningsmått och renare design.

 

3. Lås & beslag. Vi jobbar med alla slags leverantörer av lås, beslag och draghandtag. Här finns möjlighet att välja både hög säkerhet och snygg design. Tillsammans med vår leverans och vårt montage av dörr ser vi alltid till att passagesystem, motorlås, elslutbleck eller vad det nu kan vara, fungerar som det ska.

5. Glas. Härdat eller laminerat? U-värde och solskydd? Inbrott? Vilken glastjocklek gäller för önskad hållfasthet? Glas ger både ljusinsläpp och transparens och kan även frostas för insynsskydd och design. Här jobbar vi ofta med sido- och överglas för att ge en luftigare känsla, utan att ge avkall på trygg- och säkerheten.

Kontakta oss så hjälper vi dig