Historien om Niba

Vi levererar högkvalitativa entrédörrar och fönster i aluminium sedan starten 1974 och det ska vi fortsätta göra i 50 år till.

Vem vill inte göra ett bra första intryck? Entrépartiet till fastigheten, butiken eller bostadsrätten är ofta det första som möter besökaren. Vi på NIBA vet hur viktigt detta första intryck är. Entrén ska vara säker, hållbar och smälta in i miljön. Både nu och i framtiden.

Idag är NIBA det lilla företaget med det stora ansvarstagandet. Med våra 11 anställda garanterar vi alltid en hög kvalitet, såväl i bemötande som i produkt och utförande. För oss är ett entréparti något som ska skapa trygghet, ge säkerhet och uttrycka en genomarbetad utformning för att bidra till helhet
aluminiumprofiler
Verkstaden förr

1974 startade Sixten Bromé Ingenjörsfirman Bromé AB. Med kompetent personal och för tiden en modern utrustning garanterades då som nu ett förstklassigt arbete.

Thomas Ollerstam tog över företaget 1986 och genom en omorganisation 1992 togs det nya namnet NIBA Syd AB. Redan som tonåring började Rickard Ollerstam sommarjobba med att både rita, projektera och montera aluminiumdörrar. Björn Gadén kom in i företaget 1990 som montör. 2002 fick Rickard och Björn möjligheten att ta över företaget.

Redan från start efter de tog över företaget förnyade man maskinparken med en ny CNC maskin till bearbetningen av profiler även en ny kap och idag är man inne på den tredje generationen av CNC maskinen. Björn och Rickard försöker hela tiden att anpassa företaget efter dagens moderna teknik för att bibehålla den kvaliteten som NIBA står för.

Sedan hösten 2023 är Niba Syd en del av Corteco-familjen vilket ger möjligheter att utveckla och stärka vår affär gentemot våra kunder,  leverantörer och samarbetspartners.

* Den övre bilden är från vårt aluminiumlager och den nedre är från vår verkstad tagen i början av 1990-talet. undre bild: när maskinerna var nya samt ett foto från när Rickard var i Italien och tittade på nya maskiner år 2007.

 

Se videon som förklarar Cortecos vision