Miljö & Certifikat

Välj en närproducerad aluminiumprodukt med lång livslängd för minsta miljöpåverkan.

Miljö och hållbarhet blir allt viktigare i dagens samhälle, och aluminiumpartier är inget undantag. Vi på NIBA tar miljön på största allvar, och våra aluminiumpartier tillverkas med tanke på en hållbar framtid.

Vårt aluminium kommer från  SAPA Building System i Vetlanda och är till majoriteten tillverkat av återvunnet aluminium – Hydro CIRKAL®. NIBA är certifierade enligt P-märkning, vilket innebär att vi följer en standard gällande kvalitet och för att minska vår miljöpåverkan och förbättra vår miljöprestanda. Våra produkter är av högsta kvalitet och har därför en lång livslängd. Genom att välja våra aluminiumprodukter kan du vara säker på att du bidrar till en hållbar framtid samtidigt som du får högkvalitativa och säkra produkter till din byggnad. En NIBA-produkt är en närproducerad produkt. Vi bygger alla våra aluminiumprodukter på plats i Malmö utan långa ledtider och transporter.

Läs mer om miljö och certifikat på Sapa Buildingsystems hemsida.

 

p-märkta byggvaror
Niba dörr
P-märkt byggvara

P-märkt byggvara

Alla våra dörrar och fönster är P-märkta byggvaror. P-märkning är en certifiering som används för att indikera att en byggvara uppfyller de krav som anges i svensk lagstiftning och relevanta standarder. Det är en frivillig certifiering som tilldelas av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut/RISE efter att ha genomgått tester och granskning av produktens prestanda och egenskaper. P-märkning på en byggvara är ett tecken på att produkten har genomgått noggranna tester och uppfyller höga kvalitetsstandarder. Detta ger byggare, arkitekter och fastighetsägare ett enkelt sätt att välja högkvalitativa och säkra byggvaror som uppfyller kraven på hållbarhet, säkerhet och prestanda.